Borsc

INGREDIENTS (SERVES 4)

• 250g di polpa di vitellone
• 200g di cavolo cappuccio
• 1 patata
• 100g di fagioli cotti
• 100g di barbabietole
• 1 carota
• 1 cipolla
• 1 cucchiaio di prezzemolo tritato
• 1 mela
• 50g di salsa di pomodoro
• 50g di pancetta tritata
• 1 bicchiere di birra Lirica
• 1dl di panna fresca
• 1 limone
• 1 foglia d’alloro
• salt as needed
• pepe q.b.

PREPARATION

• Fate lessare la carne in acqua salata con la carota, la cipolla e l’alloro e quando sarà cotta, fatela scolare insieme alle verdure.

• Drop the diced cabbage in the remaining broth, mix in the diced potatoes, the beets after 15 minutes; after another 10 minutes, add the diced apple, the tomato sauce, the beer, the salt, the pepper and, lastly, the cream together with the lemon juice.

• Cook for 20 minutes and then add the beans, the meat, the onion and the carrots, all diced.

• Serve the soup with parsley and some chopped bacon.